La varietat estàndard

La varietat estàndard

Resultado de imagen de flors

   1. Cerca informació sobre la varietat estàndard i posa exemples.

  1. 1. LA VARIETAT ESTÀNDARD
  2.   Les varietats dialectals del català depenen de la procedència de les persones:Geogràfica Social Generacional o històrica
  3.   Per assegurar la comprensió de la llengua entre tots els parlants, independentment de la seva procedència, s’ha creat una varietat anomenada estàndard, la qual, com varietat de tothom, és comuna tots.
  4. Així, es tracta de reforçar els trets que són comuns a les grans modalitats dialectals catalanes i evitar tot allò que pugui dificultar la ràpida comprensió d’un auditori de procedència geogràfica diversa.
  5.   L’estàndard s’usa sempre que es vol que la comunicació sigui entesa pel màxim nombre de persones.
  6. És la varietat pròpia dels mitjans de comunicació(orals o escrits), teleensenyament, dels usos científics i administratius,etc.
  7. Es fa servir en canal escrit oral no espontani, amb un nivell de formalitat mitjana oneutra i un propòsit impersonal o objectiu.
  8.   L’estàndard està format per una selecció dels elements de cada varietat que són o es consideren útils per al conjunt de la comunitat lingüística.És la varietat menys marcada pels trets diferencials geogràfics, socials generacionals.
  9.   S’ha anat formant històricament.Ha estat condicionada per la llengua escrita (premsa) abans de l’aparició del mitjans audiovisuals.

Comentarios

Entradas populares de este blog

El meu moment

El Petit Príncep

Accentuació