Dossier socials tema 8

Dossier socials tema 8


  1. Cerca informació sobre els diferents tipus de turistes que pot rebre un país.
Catalunya és la destinació turística número u de tot l'Estat espanyol en turisme estranger, seguida de prop per les Illes Balears, les Canàries i Andalusia. En l’època actual, Catalunya ocupa el primer lloc en el rànquing de comunitats autònomes amb el nombre més elevat tant d’arribades de turistes estrangers com de pernoctacions internacionals. Aquests moviments turístics estrangers visiten Catalunya fonamentalment per tres aspectes diferenciats i consolidats: pel turisme de sol i platja, mercat consolidat per a la costa catalana; per Barcelona, una de les ciutats més atractives a nivell mundial turísticament parlant ja sigui per turisme de negocis, turisme urbà o turisme cultural; i pels Pirineus catalans, cercant activitats d’excursionisme, turisme actiu, turisme de neu o d’alta muntanya. 
  2. Quins països reben més turistes? Podries esmentar alguns dels atractius que tenen?
FRANÇA (83'7 milions de turistes l'any)
 ESTATS UNITS (74'8 milions de turistes l'any)

 ESPANYA (65 milions de turistes l'any)
 XINA (55'6 milions de turistes l'any)
ITÀLIA (48'6 milions de turistes l'any)
TURQUIA (39'8 milions de turistes l'any)
ALEMANYA (33 milions de turistes l'any)
REGNE UNIT (32'6 milions de turistes l'any)
 RÚSSIA (29'8 milions de turistes l'any)
 MÈXIC (29'1 milions de turistes l'any)


  3. Quins successos causats per la natura o per les persones poden frenar el turisme?
Somiedo comença a veure el fruit d'un canvi de mentalitat. Al municipi asturià han abaixat els rifles i han agafat els prismàtics. Els últims cinc anys, part dels més de 200 óssos que habiten la serralada cantàbrica més occidental corren per les seves muntanyes. En són l'emblema i el reclam turístic. La seva Sagrada Família.

  4. El turisme pot tenir efectes positius sobre el medi ambient?
Les conseqüències del desenvolupament turístic, especialment en els països del Sud, semblen haver estat majoritàriament perjudicials. No obstant, alguns casos de turisme alternatiu autogestionat per la pròpia comunitat sembla mostrar que un cert tipus de turisme, a menor escala i amb una gestió diferent, pot generar efectes positius. Es comença a parlar, llavors, de turisme sostenible.


Comentarios

Entradas populares de este blog

El meu moment

El Petit Príncep

Accentuació