Dossier tema 6, punt 5 i 6

Dossier tema 6, punt 5 i 6

Resultado de imagen de primera guerra mundial
  1. La primera guerra mundial:

         A/ Quins estats estaven enfrontats per qüestions nacionalistes? Per què competien?
 

La Primera Guerra mundial o la Gran Guerra fou un conflicte bèl·lic que va tenir lloc a Europa i al Pròxim Orient entre 1914 i 1918. La política exterior cada vegada més agressiva d'Àustria-Hongria, Rússia i especialment Alemanya va originar el conflicte. El detonant de l'esclat de la guerra fou l'assassinat el 28 de juny de 1914 a Sarajevo, Bòsnia, de l'hereu al tron dels Habsburg, Francesc Ferran d'Àustria.  
 
        B/ Quins estats volien dominar els balcans? Què volia Rússia?

La campanya dels Balcans va cobrir un immens territori de la península balcànica. Es va lluitar al territori de Sèrbia, Montenegro, Grècia, Albània, Bulgària i Romania. Els combats en els Balcans es poden dividir en diversos fronts: Front de Sèrbia (juliol 1914 - novembre 1915), Front de Macedònia (novembre 1915 - juny 1918) i Front de Romania (agost 1916 - desembre de 1917). Els historiadors russos, consideren el front de Romania com a part de la lluita al front oriental, mentre que la majoria dels historiadors occidentals la inclouen dins de la campanya dels Balcans.
Els principals focus de la revolució foren Petrograd i Moscou, aviat s'estengué a les àrees rurals on els pagesos col·lectivitzaren i redistribuïren la terra.

     
  C/ Explica per quin fet concret va esclatar la guerra.



Va tenir un esclat en concret per la crisi econòmica.

        D/ Quines aliances es varen organitzar per a la guerra? Quins països formaven part de cadascuna?



 La Primera Guerra Mundial va enfrontar a dos blocs de països: els aliats que formaven la Triple Entesa (França, Anglaterra i Rússia, als quals es van unir entre d'altres Bèlgica, Itàlia, Portugal, Grècia, Sèrbia, Romania i Japó) i les potències centrals de la Tripe Aliança (l'Imperi alemany i l'Imperi austrohongarès)

      E/ Explica l'actuació dels alemanys durant la guerra de moviments.


Els alemanys van desenvolupar el Pla Schlieffen que preveia un atac ràpid a França entrant per Luxemburg i Bèlgica. L’objectiu alemany era evitar un conflicte en dos fronts, amb França a l’est i, a continuació, amb Rússia a l’oest. Aquest atac llampec a França implicava violar la neutralitat inicial de Bèlgica.


 
    F/ Llegeix: Les dones varen col.laborar en l'esforç bèl.lic treballant a les fàbriques, al camp, als hospitals... La incorporació al món laboral va augmentar la seva responsabilitat i la independència en la societat.

           Respon: -Què varen fer les dones durant la Primera Guerra Mundial? Per què va ser important? 

Les dones durant la primera guerra mundial treballaven  en les fàbriques, al camp i als hospitals. És important perquè disminuïa la crisi econòmica   

Comentarios

Entradas populares de este blog

El meu moment

El Petit Príncep

Accentuació