La Revolució francesa (dossier)





Resultado de imagen de revolució francesa
     1. Cerca informació sobre la Revolució francesa i les seves CAUSES. Detalla quines foren les seves tres etapes amb les teves paraules.
Es considera el model de revolució política de la seva època i va suposar la conquesta del poder per la burgesia i el desplaçament de l'aristocràcia i el clergat.
 A finals del segle XVIII, el regne de França, com la major part d'Europa, estava sotmesa a l'Antic Règim. Era, doncs, una societat estamental fonamentada en el privilegi i la propietat de la terra. La monarquia absoluta de Lluís XVI era incapaç de millorar la situació de crisi financera, fam i debilitat de la vella estructura de classes. Així doncs, les classes socials quedaven dividides entre privilegiats (rei, noblesa i clergat), i els no privilegiats (burgesia, pagesos, etc). En aquest context es produeix un seguit de revoltes que conduïren a la revocació de l'Antic Règim.
     2. Què representà l'Imperi Napoleònic? Com va ser la seva caiguda? Cerca informació i l'expliques amb les teves paraules (no serà vàlid un copiat i aferrat).
  El 1799, Napoleó va ser nomenat cònsol i la seva política de govern va consolidar allò que havia aconseguit la revolució burgesa, evitant el retorn de l’absolutisme.
Va permetre el retorn dels exiliats que acceptessin el nou ordre i va firmar un concordat amb l’Església per restablir la pau religiosa.
Va dur a terme una reforma administrativa de caràcter centralista amb la creació de la figura dels prefectes.
Es va promulgar un codi civil que racionalitzava i unificava les lleis anteriors i es va reformar la hisenda.
El 1804, Napoleó es va fer coronar emperador.
(Aquesta informació l'he trobada a una pagina web molt interessant ) 
http://blocs.xtec.cat/histo4lacueva/category/imperi-napoleonic/
    3. Explica els objectius del Congrés de Viena i les mesures que es varen prendre per aconseguir-los.

    4. Quines forces s'oposaven a la Restauració absolutista?

    5.  Defineix en poques paraules en què consisteixen el Liberalisme i el Nacionalisme.
-

Comentarios

Entradas populares de este blog

El meu moment

El Petit Príncep

Accentuació